top of page
Ara
  • Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Avantajları



Dijital Pazarlama Avantajları nelerdir?
Dijital Pazarlama Avantajları nelerdir?

Dijital Pazarlama klasik pazarlamaya göre birçok açıdan daha avantajlıdır. İnternet ortamının getirdiği yenilik ve teknolojiler sayesinde çok daha güçlü yanlara sahiptir.


Bunlar sırasıyla belirtilmeden önce dijital pazarlamanın ne olduğunu açıklayan makaleyi okuyabilirsiniz.





Dijital Pazarlama klasik pazarlamaya göre çok büyük oranda ölçülebilirdir. Pazarlama kampanyalarının getirisi bilimsel yollarla ölçülmesi mümkün değildir. Televizyonda yayınlanan bir reklamın ne kadarının satışa döndüğü tam olarak bilinemez. Fakat bu durum internet teknolojisinden beslenen dijital pazarlama için geçerli değildir.


Yaratılan kampanyanın büyük çoğunluğu internette ölçülebilir ve kaçının dönüşüm olduğu bulunabilir.



Pazarlama kanalları aracılığı ile hedef kitleye ulaşmak her zaman pahalı olmuştur. Televizyon örneğinden devam edersek, TV reklamı için devasa bütçeler ayırmak gerekebilir. Ayrıca bir kere yayınlanmaya başladıktan sonra bütçeyi esnek olarak kullanamazsınız.


Dijital Pazarlamada bu durum farklıdır. Yayınladığınız reklamın bütçesini sürekli kontrol edebilirsiniz hatta gerekli durumlarda durdurabilir veya daha karlı noktalara aktarabilirsiniz.



Klasik Pazarlamada yapılan çalışmalar her ne kadar hedef kitle hedefine sahip olsa bile yapılan çalışmanın yüzde yüzü sadece bu hedef kitleye gösterilmez. Hatta yüzde elli oranı bile çok başarılı kabul edilebilir. Örnek vermek gerekirse TV'de yapılan bir çalışma o an yayınlanan kanalda kimler tarafından izleniyorsa herkese gösterilir.


Dijital Pazarlamada bu durum böyle değildir. Neredeyse kusursuz bir şekilde dijital pazarlama çalışmalarınızı hedef kitlenize gösterebilirsiniz. Hatta o kadar detaylı hedefleme yapabilirsiniz ki hedefleriniz haricinde çalışmalarınız çok çok çok az kişiye gösterilir.


Pazarlamanın aksine Dijital Pazarlamada hedeflenen kampanyalar kitleye istenilen saat aralığında gösterilebilir. Özellikle işim SEM ve Sosyal Medya Reklamcılığı kısmında yapılan çalışmalar internette gezen kullancılara istenilen zaman aralığında sunulur. Bu esneklik sayesinde hedef kitleniz ne zaman aktifse o zaman gösterilir.



Dijital Pazarlama kampanyaları için zaman, hedef kitle ve bütçe açısından kontrol edilebilir olduğu gibi içerik açısından kontrol edilebilir. Yani yaptığınız çalışmaların içeriğinin neredeyse tamamı yayınlandıktan kısa bir süre sonra değiştirilebilir bir yapıdadır.


Yapılan hatalar hemen onarılabilir ve düzeltilebilir.

9 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page