top of page
Ara
  • Dijital Pazarlama

Dijital Pazarlama Önerileri

Dijital Pazarlama çalışması yapılırken en önemlisi birkaç değişkeni baştan belirlemektir. Daha sonra bu değişkenler gözetilerek çalışmalar yapılır.



Dijital Pazarlama Öneriler
Dijital Pazarlama Öneriler



Bunlar sırasıyla; Ürün/Hizmet, Hedef Kitle, Strateji, Ölçmedir.

Bunlar Dijital Pazarlama yapmak isteyen tüm webmaster için üzerine düşünülmesi gereken kavramladır. Bu makalenin ana çatısı bunların neler olduğudur. Birkaç tavsiye ile bunların neden önemli olduğunu belirtilmesi gerekiyor. Ama öncelikle bunları sırasıyla basit basit tanımlayalım.


Ürün/Hizmet nedir?

Ürün ve Hizmet müşterilerinize ulaştıracağınız parasal değeri olan şeylerdir. Ürün/Hizmetiniz üzerine yapacağınız çabalar bunlar müşteriye ulaştığı zaman onlara gözünde çok daha değerli olacaktır.


Dijital Pazarlama'nın en büyük amacı ürün/hizmetinizi hedef kitleye ulaştırmaktır


Hedef Kitle nedir?

Hedef Kitle, bir politikanın veya kampanyanın bir şekilde etkilemeyi umduğu bir grup insandır. Daha detaylandırırsak belirli özelliklere benzer özelliklere sahip insanlardır.


Hedef Kitlenizi başta belirlerseniz Dijital Pazarlama çabalarınızı kime ulaştıracağınızı belirlediğiniz için işlerin çok daha rahat olacaktır.


Strateji nedir?

Strateji, yöneticilerin kuruluşun hedeflerinden bir veya daha fazlasına ulaşmak için gerçekleştirdiği bir eylemdir. Strateji, “Şirket ve çeşitli bileşenleri için gelecekte istenen bir duruma ulaşmak için belirlenen genel bir yön olarak da tanımlanabilir. Strateji, ayrıntılı stratejik planlama sürecinden çıkar ”.


Eğer Dijital Pazarlama Stratejiniz yoksa web aleminde bulunma şansınız yok demektir.


Ölçme nedir?

Ölçme bir değişkeni bir sabitle belirtme işlemidir. Genellikle sayısal değerle ifade edilir. Ölçülebilen bir şey kontrol edilebilir düzeltilebilir geliştirilebilirdir.


Ölçebildiğiniz şey çok değerlidir. Kampanyalarınızın işe yarayıp yaramadığını öğrenmenin bir yolu onu ölçmekten geçer.


Özet

Dijital Pazarlama da başarılı olmak istiyorsanız ilk işiniz yukarıda sıralanan şeyleri kafanızda oturmaktır. Daha sonrasında bunlar için uzun uzun çalışmalar yapmanız gerekiyor. Başta Ürün/Hizmet'tinizi iyileştirmeniz veya geliştirmeniz gerekiyor. Daha sonra bunların hangi hedef kitleye ulaştıracağınızı düşünmeniz gerekiyor. Bunları hangi strateji ile ulaştıracağınız dijital pazarlama çabanızın kritik noktasını oluşturuyor. Daha sonra bu işi ölçerek işe yarayıp yaramadığını bulmanız gerekiyor.

6 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page