top of page
Ara
  • dijitalpazarlamabi

Dijital Pazarlama Stratejisi nedir?

Dijital Pazarlama Stratejisi



Dijital Pazarlama Stratejisi
Dijital Pazarlama Stratejisi


Dijital Pazarlama çalışması yapılırken belli bir strateji dahilinde yapmak işletme stratejisi belirlemek gibi çok önemlidir. Stratejinin ana noktası bir hedef belirlemektir. Bu yüzden stratejinizi oluşturmadan önce işletme hedeflerinizle uyuşacak bir hedef belirlemek çok önemlidir.


Dijital Pazarlama Stratejisinin tam tamını yapmadan önce Strateji, İşletme ve İşletme Stratejisinin tanımını yapmak etkili olacaktır. Bunlardan sonra Dijital Pazarlama nedir basit bir tanımı yapıldıktan sonra Dijital Pazarlama Stratejisinin açıklaması net anlaşılabilir.


Strateji nedir?


Strateji, önceden belirlenen bir amaca ulaşmak için tutulan yolların ve uygulanan yöntemlerin tümü olarak özetlenebilir.


Strateji belirlemek hem işletmeler hem insanlar için kritik bir öneme sahiptir. Stratejisi olmayan bir insan ulaşacağı noktayı net kestiremez. İşletmeler içinde böyledir. İşletme stratejisini başta belirlemezse uzun vadeli bir şekilde hayatını sürdüremez. İşletme Stratejisi bu yüzden çok önemlidir. Doğru İşletme stratejisi doğru pazarlama stratejisini doğurur.


İşletme nedir?


Kar elde etme amacıyla kurulan kurum ve/veya kuruluşlardır.


İşletme Stratejisi nedir?


İşletme Stratejisi, işletmelerin koydukları hedefe ulaşmak için kullandıkları yollar ve uygulanan yöntemlerdir. İşletme strateji olmazsa olmazdır. Eğer stratejiniz satış içinse satış odaklı bir strateji belirlemeli hedefiniz tanınmaksa tanınma üzerine bir stratejisi belirlenmelidir.


Pazarlama Stratejisi nedir?


Pazarlama Stratejisi, şirketin pazarlama karmasının ulaşmak istenilen hedef ve/veya hedeflere uygun belirlendiği stratejiler bütünüdür.

Pazarlama Stratejisi bir şirketin olmazsa olmazıdır. Pazarlama departmanı satış ve tanınabilirlik artmada kritik noktada bulunmaktadır.


Pazarlama departmanının kuvvetsiz olduğu bir işletmeden kar beklenilmesi olanaksızdır. Stratejisi olmayan bir pazarlama departmanıysa savaş meydanın taktiği ve bilgisi olamayan bir orduya benzer. Bu yüzden Pazarlama Stratejisi şirketlerin en fazla mesai harcaması gereken noktalardan birisidir. Zaman zaman Dijital Pazarlama Stratejisi Pazarlama Stratejisinin içinde gözükse de yavaş yavaş bundan bağımsız hale gelen bir strateji türüdür.


Dijital Pazarlama Stratejisi nedir?


Dijital Pazarlama Stratejisi, dijital pazarlama kanallarının tamamını içine alan işletme ve pazarlama stratejileriyle uyumlu geliştirilmiş, online dünyada sizi görünebilir kılan ücretli ve ücretsiz tüm yolları içinde barındıran strateji karmasıdır.


Dijital Pazarlama Strateji olmayan şirketler internet ortamında yapılan tüm çalışmaları boşa gidecektir. Stratejisi olmayan bir işletme rastlantısal başarılar üzerinden hareket edecek ve kısa vadede başarılı gibi gözükse bile yok uzun vadede zararlı çıkacaktır.


İşletme var olduğundan beri Dijital Pazarlama Stratejisi olan şirketler uzun ve kısa vadede kazanacaktır. Online dünyada var olmanın en önemli noktası dijital pazarlama ile yoğrulmuş bir pazarlama departmanın bulunmasıdır. Eğer pazarlama departmanı, dijital pazarlama işine önem vermez ve bir strateji etrafında şekillenmezse yok olup gidecektir.


Dijital Pazarlama Strateji Oluşturmak İçin 3 Kritik Adım


1) Dijital Hedef ve/veya Hedefler Belirleme

Kesinlikle bir ve/veya birkaç hedefiniz olmalıdır. Hedef Dijital hedeflerinizi belirlemediyseniz anında bu hedefleri belirleyin. Bu hedefler satışları artımak veya tanınabilirliğinizi artırmak olmak kadar hepsini içeren karma yöntemlerde olabilir.

2) Doğru Hedefler ve Kontrol

Doğru hedefler belirlemezseniz dijital dünyada yolunuzu kaybedersiniz. Doğru hedefleri kesinlikle pazarlama ve işletme stratejinizle uyumlu olduğunu kontrol edin. Dijital Pazarlama Stratejiniz için oluşturduğunuz hedefleri tek seferlik oluşturmayın sürekli hale getirip belli aralıklarla bu stratejinizi revize edin. Böylelikle yaşayan bir stratejiniz olur.

3) Size Uygun Olsun

Bütçenize, insan gücünüze ve işletme yapınıza uygun olmayan strateji belirlemek sizi uzun ve kısa vadede yoracaktır. Burada önemli olan stratejinizin size tam anlamıyla uygun olmasıdır. Eğer 3 kişilik ekibiz varsa onlineda çok büyümek istiyorsanız size tavsiyem uçuk stratejiler yaratmak yerine yaratıcı davranmanızdır. Aksi taktirde Dijital Pazarlama Stratejiniz yok olacaktır.



15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page